Отборите на Пари Сен Жермен и Ал Насър завършиха при равенство 0:0

...
Отборите на Пари Сен Жермен и Ал Насър завършиха при равенство 0:0
Коментари Харесай

ПСЖ и Ал Насър не успяха да си вкарат в контрола

Отборите на Пари Сен Жермен и Ал Насър приключиха при равенство  0:0 в другарска среща. Двубоят се изигра в Осака, като Килиан Мбапе не бе част от състава на парижани за предсезонното турне в Япония. Голямата звезда на саудитския клуб Кристиано Роналдо пък изведе отбора с капитанската лента и остана на терена 65 минути. Голови положения имаше и пред двете порти, само че попадения липсваха.

Още във втората минута ПСЖ заплаши вратата на саудитския отбор. Карлос Солер извърши директен свободен удар от сериозна отдалеченост, който обаче бе изваден от сглобката от стража на Ал Насър.

В 10-ата минута пък Ноа Лемина от състава на парижани съумя да нахлуе в наказателното поле с финт, а по-късно и стреля. Алакиди обаче се оправи и с този шут. Две минути по-късно младока Лемина проби по фланга и опита нещо сред центриране и удар, само че топката прелетя над вратата.

Ал Насър сътвори нещо по-интересно в 15-ата минута, когато бе изпратено центриране отляво към Кристиано Роналдо. Португалската звезда се извиси над всички в наказателното, само че не съумя да нанесе добър изстрел с глава. 

Най-добрата голова обстановка пристигна в 22-ата минута и бе за Пари Сен Жермен. Ноа Лемина бе изведен прелестно и остана очи в очи с вратаря на Ал Насър. Футболистът на парижани не съумя да преодолее стража на саудитския отбор, който се намеси задоволително, с цел да топката мине настрана от вратата и да бъде отсъден корнер. От него обаче ПСЖ не се възползва по най-хубавия метод.

В 30-ата минута пък Кристиано Роналдо се озова с топка в крайници и в наказателното поле на парижани. Той реши да нанесе изстрел от комплицирана позиция, който рикошира в крайници на бранител и излезе в корнер, от който не се стигна до нещо по-опасно. Минута по-късно пък португалецът имаше нов късмет да стреля от отдалеченост, само че и този му шут бе блокиран от бранител на френския първенец.

Седем минути по-късно Лемина се впусна на пробив по левия фланг. Той навлезе в пеналтерията на Ал Насър и пусна изострен пас, до който обаче първи стигна стражът Алакиди и почисти. Последва корнер, при който парижани не сътвориха спомагателни проблеми на стража на саудитския отбор.

В 39-ата минута единствено блестящата реакция на Донарума лиши Кристиано Роналдо от попадение. Португлаецът получи центриране към бялата точка и стреля от въздуха. В края на първото полувреме Кристиано Роналдо опита акробатично осъществяване - задна ножица. Атрактивното му отиграване обаче не докара до прецизен изстрел към вратата на Пари Сен Жермен.

C'est reparti!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР